Gratis offerte

No cure, no pay

24/7 spoedservice

Riool ontstoppen

Riool ontstoppen IJmuiden

Werkwijze Loodgieter IJmuiden

\

1.

Onderzoek
Bel en bespreek de situatie.

\

2.

Vrijblijvende offerte
Ontvang een offerte binnen 1 minuut.

\

3.

Akkoord
Akkoord? Dan lossen wij het op!

Onderhoud CV ketel

WC verstopt

Riool ontstoppen

Lekdetectie

Daklekkage

Riool ontstoppen IJmuiden

Riool ontstoppen IJmuiden? Heb jij last van een rioollucht in huis? Of hoor jij borrelende geluiden uit één of meerdere afvoeren? Dan heb je waarschijnlijk een rioolverstopping. Wij weten maar al te goed hoe vervelend en onaangenaam een verstopt riool kan zijn.

In de meeste gevallen is het niet mogelijk om een rioolverstopping zelf te verhelpen. Dergelijke verstoppingen zijn vaak erg hardnekkig en daarnaast zit de verstopping meestal diep in het riool. Je kunt dan niet genoeg kracht uitoefenen op de blokkade om deze los te maken van de afvoerwand.

Loodgieter in IJmuiden beschikt over ervaren ontstoppers die al honderden rioolverstoppingen ontstopt hebben. Hierbij wordt er gebruik van professionele machines die zo krachtig zijn dat wij garanderen dat we elke verstopping kunnen oplossen.

Heb je last van een verstopt riool? En wil je de hulp van Loodgieter in IJmuiden inschakelen voor riool ontstoppen IJmuiden? Maak dan gerust een afspraak via 0255 203 584. Wij komen graag zo snel mogelijk langs om je te helpen.

LIJKT JOUW RIOOL VERSTOPT IN IJMUIDEN?

Een stinkende afvoer in jouw wasbak, douche of toilet? Het is een ontzettend vervelend en ongemakkelijk probleem. Het is begrijpelijk dat je dit probleem zo snel wil oplossen. De Loodgieter in IJmuiden helpt je bij het ontstoppen van jouw riool zodat je snel weer fris onder de douche vandaan komt en het toilet normaal kan doortrekken.

Wanneer de oorzaak in de riolering van jouw huis zit, dan kunnen onze loodgieters het probleem direct voor je oplossen. Indien dit niet het geval is, dan blijkt al snel dat de oorzaak bij de buren of de bij de gemeente IJmuiden ligt.

Wil jij onze hulp inschakelen voor riool ontstoppen? Neem dan gerust contact op met één van onze loodgieters via 0255 203 584.
 

RIOOL ONTSTOPPEN VOORKOMEN

Voorkomen is beter dan genezen. Borrelende geluiden duiden vaak als waarschuwingssignaal. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat jouw riolering verstopt raakt. Daarom raden wij je aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen op het moment dat je merkt dat de riolering verstopt raakt.

Een verstopping kan in dit geval het beste voorkomen door onderzoek te laten doen naar de oorzaak. De oorzaak kan bijvoorbeeld worden toegeschreven aan vet en vuil wat een afvoer doet dichtslibben.

Soms zien we dat een afvoer slecht aangelegd is. Veel bochten in de afvoerpijp en/of een lange afstand naar de gemeentelijke riolering verslechteren de doorstroming van afvalwater. Hierdoor kunnen er blokkades ontstaan.

In sommige gevallen zien we dat de oorzaak ligt bij de wortels van bomen die door de riolering heen groeien. Deze veroorzaken dan een blokkade die leidt tot een hardnekkige rioolverstopping.

Wat de oorzaak ook is, onze vakmannen zullen je helpen. De Loodgieter in IJmuiden zal het ontstoppen. Maak nu een afspraak via 0255 203 584.

RIOOL INSPECTIE

Je kan ook een afspraak maken om verstopping te voorkomen. Een rioolinspectie biedt hierin de uitkomst. Onze gecertificeerde loodgieters sporen het probleem binnen no-time op. Waarom een rioolinspectie in IJmuiden?

De oorzaak van een verstopping is vaak toe te schrijven aan een ophoping in de afvoer. Het is daarnaast ook mogelijk dat het riool van jouw woning in IJmuiden verstopt zit. In het riool kan rommel en toiletpapier gaan ophopen, waardoor er na verloop van tijd een blokkade ontstaat en het water er niet kan doorstromen.

Het ontstoppen van je afvoer heeft in dat geval geen zin, omdat het probleem elders zit. Wil je graag weten waar het probleem precies zit? Dan kan je ons loodgietersbedrijf inschakelen voor rioolinspectie in IJmuiden via 0255 203 584.
 

WAT WE DOEN BIJ RIOOLINSPECTIE IN IJMUIDEN

Wanneer je onze loodgieter inschakelt voor rioolinspectie in IJmuiden dan is het probleem in een mum van tijd gevonden. Bij een rioolinspectie maken wij gebruik van een speciale camera die is bevestigd op een slang. Deze slang voeren we via de afvoer jouw riool in. Hierdoor kunnen wij jouw riolering uitgebreid inspecteren.

Hierbij controleren we ten eerste de algehele staat van de afvoer. Wellicht zijn er ingegroeide wortels of andere rioolproblemen zoals tegenschot door een verzakking. In geval van een leidingbreuk kunnen wij op de centimeter precies bepalen waar het lek zit. Het is hierdoor niet nodig om de hele straat open te breken. Dit kan je veel tijd en geld besparen.

Wil jij een rioolinspectie laten uitvoeren? De vakmannen van Loodgieter IJmuiden helpen je graag. Bel gerust naar 0255 203 584 om je klus te bespreken of een afspraak te maken.
 

RIOOLINSPECTIE SCHEELT VEEL KOSTEN

Heb je te maken met een verstopping in jouw riool? Dan kan je besluiten om een deel van jouw vloer of straat open te breken. Dit is echter doodzonde en kost je onnodig veel geld.

Het inschakelen van onze loodgieter voor een rioolinspectie in IJmuiden, bespaart je flink wat kosten. De camera die we inbrengen in het riool, kunnen wij boven de grond met speciale apparatuur volgen. Hierdoor is de locatie van een verstopping tot op de millimeter nauwkeurig te bepalen. Jouw vloer of bestrating hoeft middels deze methode op slechts één plek opengebroken te worden. Dat scheelt veel tijd én geld.

Wil je een afspraak maken voor een rioolinspectie? Bel dan gerust met een collega van Loodgieter IJmuiden via 0255 203 584. Dan komen wij zo snel mogelijk langs om de afvoer te inspecteren.
 

SPOED RIOOLINSPECTIE

Een verstopte riolering is een vervelend en hardnekkig probleem. In het ergste geval ondervind je al hinder bij al jouw sanitaire voorzieningen. Het water in je gootsteen spoelt niet goed weg, de toiletpot blijft vol met water staan en bij het douchen sta je tot je enkels in het water.

Genoeg redenen om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Dat is makkelijk gedaan met de spoedservice van Loodgieter in IJmuiden. Even bellen en wij zo snel mogelijk naar je toe om een rioolinspectie in IJmuiden uit te voeren.

Bel snel met 0255 203 584 en je bent no-time verlost van jouw verstopping.
 

TARIEVEN RIOOL ONTSTOPPEN

Loodgieter IJmuiden levert kwaliteit tegen eerlijke tarieven. De prijs die wij vragen hangt af van verschillende factoren waaronder: de ernst van de verstopping, de inspecties, de gereedschapskosten en het aantal arbeidsuren.

Je hebt bij ons geen vervelende financiële verrassingen achteraf. Wij werken transparant door vooraf een prijsopgave te maken. Dit doen we door op locatie de situatie te beoordelen. Vervolgens geven wij aan welke werkzaamheden verricht dienen te worden en hoeveel hiervoor gerekend wordt. Wij starten de werkzaamheden pas zodra jij akkoord gaat.
 

ZELF RIOOL ONTSTOPPEN

Wil je het toch zelf proberen om het riool te ontstoppen? Speciaal voor jou hebben wij op deze pagina een aantal methodes beschreven. Het is geen garantie dat het met deze methodes lukt om de verstopping te verhelpen. Een rioolverstopping is namelijk vaak erg hardnekkig.

Om een ontstoppingsmethode te kiezen is het ten eerste belangrijk om te achterhalen waar de blokkade zit. Zit de verstopping diep in het riool of bevindt deze zich nog redelijk dicht bij de afvoer? Een diep gelegen rioolverstopping is vrijwel niet zelf op te lossen. Dan kunt je simpelweg te weinig druk uitoefenen op de blokkade.

Weet je niet precies waar de blokkade zit? Dan kun je in verschillende afvoeren een emmer met water leeg gieten. Zo kun je zien of meerdere afvoeren last hebben van de blokkade of dat de blokkade zich tussen één bepaalde afvoer en het riool bevindt.

Meestal is het een diep gelegen rioolverstopping als meerdere afvoeren niet goed functioneren. Als dat het geval is, dan kun je beter direct een professioneel ontstoppingsbedrijf inschakelen. De afvoeren kunnen dan goed doorgespoten worden zodat de binnenwanden weer helemaal schoon zijn en de kans op een nieuwe verstopping geminimaliseerd wordt.

Neem gerust contact op met Loodgieter IJmuiden als je jouw verstopping liever laat verhelpen door een ervaren vakman. Wij zijn te bereiken op 0255 203 584.
 

VERMIJD DEZE ONTSTOPPINGSMIDDELEN

Er zijn online en in bouwmarkten veel ontstoppingsmiddelen te koop. Wij adviseren je om het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen te vermijden. De chemicaliën zijn namelijk schadelijk voor de afvoer, voor jouzelf, en voor het milieu.

De bijtende werking van de chemicaliën is zo krachtig dat de binnenwanden van de afvoerbuizen aangetast worden. Je kunt het middel ook beter niet op de huid krijgen want daar kun je een chemische verbranding van krijgen.

Er komen ook veel dampen vrij bij het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen. Deze dampen zijn schadelijk voor de luchtwegen. Inademing van de dampen kan zorgen voor veelvuldig hoesten en last van benauwdheid.

Het ergste is nog dat veel middelen helemaal niet goed werken. Wij helpen dagelijks mensen die tevergeefs al meerdere ontstoppingsmiddelen hebben gebruikt. Deze middelen worden na verloop van tijd ook hard of gaan klonten. Vaak zit er dan een blokkade van ontstoppingsmiddel voor de oorspronkelijk verstopping.

Ongeacht of het middel wel of niet werkt, alle chemicaliën moeten weer weggespoeld worden. Het rioolwater wordt hierdoor onnodig vervuild. De afbraak van al die chemicaliën is niet goed voor de waterzuivering en het milieu.

Loodgieter IJmuiden raadt je om soda te gebruiken in plaats van chemische middelen. Soda is een natuurlijk middel met een reinigend en ontvettende werking. Het kan verder geen schade aanrichten aan de afvoer, jouzelf, of het milieu. Wil je meer weten over het gebruik van soda? Hieronder gaan wij dieper in over het gebruik van dit middel.

Laat jij de riolering liever snel en vakkundig ontstoppen door een professional? Neem dan gerust contact op voor een afspraak via 0255 203 584.
 

RIOOL ONTSTOPPEN MET SODA

Wil jij je verstopte riool proberen te ontstoppen met soda? Goed idee! Soda, ook wel zuiveringszout genoemd, heeft een ontvettende en reinigende werking. Hierdoor is dit zeer effectief tegen blokkades van vet, olie, zeepresten en ander vuil.

Het ontstoppen met soda is daarom erg geschikt voor een verstopt doucheputje, wastafel of gootsteen. Daarnaast kun je het natuurlijk ook proberen bij een verstopte wc of een andere verstopte afvoer.

Voor een nog sterker effect is het aan te raden om ook azijn te gebruiken. Azijn heeft, net zoals soda, een reinigende en ontvettende werking. De afvoer ontstoppen met soda en azijn werkt als volgt:

Stap 1: Vul een kopje met soda en een kopje met azijn.
Stap 2: Giet eerst de soda in de afvoer en vervolgens de soda.
Stap 3: Laat de soda en azijn een paar uur of bijvoorbeeld een nacht inwerken.
Stap 4: Vul een emmer of bak met warm water.
Stap 5: Doe nog een kopje met soda en azijn in de emmer of bak en roer het door elkaar.
Stap 6: Giet de emmer of bak leeg in de afvoer.

Bij de laatste stap is het aan te raden om de emmer of bak zo hoog mogelijk boven de afvoer te houden. De hoogte zorgt ervoor dat het water extra druk geeft op de blokkade. Hopelijk is dit voldoende om de blokkade los te maken en weg te spoelen.

Gelukt? Dan adviseren wij je om de stappen nog eens te herhalen om de laatste resten los te maken zodat de binnenwanden van de afvoer weer helemaal schoon zijn.

Niet gelukt? Dan kun je een andere ontstoppingsmethode proberen of direct een professioneel ontstoppingsbedrijf inschakelen. Met de hulp van Loodgieter IJmuiden weet je zeker dat het goed verholpen wordt. Bel voor een afspraak naar 0255 203 584.
 

RIOOL ONTSTOPPEN MET EEN ONTSTOPPINGSVEER

Het riool ontstoppen met een ontstoppingsveer is een methode die je kunt proberen als je last hebt van een hardnekkige verstopping. Deze methode is alleen niet zonder risico. Het is namelijk zeer eenvoudig om schade aan te richten met een stalen veer.

Daarnaast worden wij regelmatig gebeld door mensen die vastzitten met de veer in de afvoer. Het is daarom belangrijk om met beleid te werk te gaan. Hard trekken en duwen aan de veer kan ervoor zorgen dat (een deel) van de afvoer vervangen moet worden.
Het riool ontstoppen met een ontstoppingsveer werkt als volgt:

Stap 1: Duw de kop van de ontstoppingsveer zo diep mogelijk in de afvoer.
Stap 2: Manoeuvreer langs bochten door de veer voorzichtig te draaien en te duwen.
Stap 3: Maak de blokkade los door de veer met beleid te draaien, duwen en trekken.
Stap 4: Vul een emmer met warm water.
Stap 5: Giet de emmer leeg in de afvoer en controleer of de blokkade weg is.

Gelukt? Dan raden wij je aan om de afvoer nog eens goed door te spoelen met warm water. Je kan eventueel ook een hogedrukreiniger gebruiken. Deze methode wordt hieronder verder toegelicht.

Niet gelukt? Dan is de kans groot dat de verstopping te diep zit om er bij te komen met een simpele ontstoppingsveer. Wij helpen je graag met onze professionele veermachine die eenvoudig de gehele afvoer en de riolering kan ontstoppen. Maak gerust een afspraak door te bellen naar 0255 203 584.
 

RIOOL ONTSTOPPEN MET EEN HOGEDRUKREINIGER

Het is ook mogelijk om een rioolverstopping te verhelpen met een hogedrukreiniger. Hierbij is het wel van belang dat de afvoer niet helemaal verstopt zit, anders komt al het water weer terug omhoog gespoten. Het water moet dus nog wel enigszins doorstromen.
Een rioolverstopping verhelpen met een hogedrukreiniger werkt als volgt:

Stap 1: Doe de kop van de hogedrukreiniger zo ver mogelijk in de afvoer.
Stap 2: Spuit een aantal seconden om de doorstroming van het water te controleren
Stap 3: Komt het water omhoog gespoten? Stop dan direct om waterschade te voorkomen.
Stap 3: Stroomt het water goed door? Spoel de leiding dan aantal minuten goed door.

Niet gelukt om de verstopping te verhelpen met een hogedrukreiniger? Dan adviseren wij je om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen met professionele machines. Loodgieter IJmuiden helpt je graag met het ontstoppen en reinigen van de afvoeren en het riool. Neem gerust contact op voor een afspraak via 0255 203 584.

AFSPRAAK

GRATIS OFFERTE EN
DIRECT AFSPRAAK PLANNEN

Partners: riool

24/7 SPOEDSERVICE

M

ONMIDDELLIJK EEN OFFERTE

0255 203 584

De beller is sneller

24/7 spoedservice

Altijd en overal in IJmuiden

Komt goed garantie

Niet tevreden, geld terug

l

Gratis offerte

Onmiddellijk een offerte

IJMUIDEN